„Przepis na mistrza” – startuje II edycja konkursu!
Gotowanie to Twoja pasja? Masz szansę uczyć się u boku mistrza!
Kuźnia Młodych Talentów, Centrum Inicjatyw Lokalnych oraz ARK Jobs zapraszają uczniów, studentów i wszystkie inne osoby pasjonujące się gotowaniem do udziału w II edycji konkursu kulinarnego pn. „PRZEPIS NA MISTRZA”. Konkurs adresowany jest do osób pomiędzy 18-24 rokiem życia z powiatu zawierciańskiego.
Warto spróbować swoich kulinarnych sił, ponieważ nagrodą w konkursie jest miesięczny staż zawodowy w renomowanej restauracji w Warszawie. Zwycięzca konkursu będzie mógł przez miesiąc szlifować swoje umiejętności i zdobywać doświadczenie w jednej z najlepszych warszawskich restauracji „U Fukiera” Magdy Gessler, pod opieką szefa kuchni Patryka Burnickiego. Dodatkowo, laureat konkursu otrzyma 3000 zł stypendium szkoleniowego na pokrycie kosztów związanych z zakwaterowaniem w Warszawie.
Aby zgłosić się do konkursu należy przesłać swoje zgłoszenie, które zawierać będzie:
1. Zdjęcie samodzielnie wykonanej potrawy, przepis oraz dokładny opis wykonania potrawy.
2. List motywacyjny – uczestnik argumentuje dlaczego chce odbyć staż w restauracji, jakie ma doświadczenie w dziedzinie kulinarnej oraz zawodowe plany na przyszłość.
3. Dane osobowe – imię, nazwisko, data urodzenia, szkoła lub uczelnia, adres e-mail oraz numer telefonu (konieczny do kontaktu).
Organizatorzy konkursu wybiorą trzech najlepszych uczestników, których zaproszą do II etapu konkursu (finału), podczas którego uczestnicy przygotują przesłane w zgłoszeniu potrawy na żywo. Potrawy oceni Komisja Konkursowa powołana przez organizatora konkursu. Osoba, której potrawa zostanie najlepiej oceniona przez komisję zostanie zwycięzcą konkursu. Przypominamy, że konkursową potrawą nie może być deser.
Staż dla zwycięzcy konkursu realizowany będzie podczas tegorocznych wakacji (lipiec-wrzesień) w terminie ustalonym indywidualnie.
Zgłoszenia należy wysyłać do 18 lipca 2022 r. na adres e-mail: smaga@cil.org.pl.
W razie pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu telefonicznego: 32 67 020 14
Osoby, które prześlą do nas swoje zgłoszenia, akceptują regulamin konkursu zamieszczony w załączniku.
Potrzebujesz inspiracji? Zobacz jak podczas finału gotowała Klaudia Otręba, zwyciężczyni I edycji konkursu:
-> https://fb.watch/dPRF7YujFX/